Annemarie Worst beste Triple 7-dame na pechwedstrijd in Niel

Annemarie Worst beste Triple 7-dame na pechwedstrijd in Niel

Weinig geluk voor de Triple 7-dames in de Jaarmarktcross, de op één na oudste veldrit van het land en voor het eerst deel uitmakend van de Telenet Superprestige (derde manche). Annemarie Worst werd vijfde na een valpartij en kettingproblemen, Inge van der Heijden moest in de eerste ronde al afstappen na een val en bijgevolg pijnlijke enkel en Alice Maria Arzuffi geraakte opgehouden in de drukte in de start. 

Nochtans begon de wedstrijd op het vernieuwde parcours in Niel prima. Annemarie Worst dook als eerste de technische afdaling in die werd gevolgd door een grote modderpartij. Daarna begon de pech: Alice Arzuffi geraakte ingesloten en kon andermaal achtervolgen, voor Inge van der Heijden liep het ook helemaal mis. Onze Nederlandse kwam ten val, bezeerde haar enkel en moest richting ziekenhuis. Daar werd gelukkig geen breuk vastgesteld, de exacte diagnose zal donderdag bepaald worden zodra de zwelling op de enkel is verdwenen.

Voorin nam Worst het heft in handen maar ook bij haar liep het een ronde later mis. Worst kwam ten val in de zware modderpassage, moest later ook nog eens afrekenen met kettingproblemen en moest vooral héél wat posities gaan heroveren. Ze liet het hoofd echter niet hangen en zou daarna aan een knappe remonte werken. Voorin waren ze dan wel gaan vliegen, toch reed de Nederlandse nog naar een verdienstelijke vijfde plaats. Alice Maria Arzuffi zou eindelijk als twaalfde finishen en kon zo toch nog aardig wat plaatsen terugwinnen. 

Foto: Photopress.be

Source

Subscribe to receive posts from ProCyclingUK.com