Tweede WK-zilver voor Annemarie Worst, Inge van der Heijden valt naast podium

Tweede WK-zilver voor Annemarie Worst, Inge van der Heijden valt naast podium

De vrouwen van 777 hebben zich getoond tijdens het afgelopen WK in Oostende. Annemarie Worst veroverde net als vorig jaar een dik verdiende zilveren medaille terwijl Inge van der Heijden bij de beloften na een knappe wedstrijd net naast het podium viel.  

Alice Arzuffi en Annemarie Worst stonden zaterdag aan de start van de wedstrijd voor de elite dames. Arzuffi, kersvers Italiaans nationaal kampioene, moest zich tevreden stellen met een veertiende stek. Worst reed dan weer misschien wel haar beste cross van de winter en maakte er een mooie strijd van met landgenotes Denise Betsema en Lucinda Brand, die uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Na een paar valpartijen in het zand slaagde Worst er telkens weer in om vooraan aan te sluiten, wat haar prestatie alleen maar mooier maakt. In de laatste technische zone was er licht contact tussen Brand en Worst, waarbij die laatste onderuit ging en een kruis mocht maken over WK-winst. Hoe dan ook: uitstekende prestatie en een mooie tweede zilveren medaille op een wereldkampioenschap voor haar!  

Zondag was het aan Inge van der Heijden om Nederland te vertegenwoordigen bij de beloften. Hoewel ze op voorhand niet werd aangestipt als een van de kanshebbers, liet ze wel meteen zien dat er met haar rekening moest worden gehouden in Oostende. Ze nam een snelle start en reed zelfs enkele rondes op kop, maar werd daarna bijgebeend door enkele landgenotes en viel uiteindelijk net naast het podium. Vierde dus. Net iets minder fris dan gehoopt, liet ze optekenen. Ze mag wel tevreden terugblikken op een prima WK.  

Foto: Photopress.be 

Source