Email: info@procyclinguk.com

ProCyclingUK 2024 Logo Alternate

NK Tijdrijden mooie test nieuwelingen en junioren TALENT Elabo Development Team

Zondag 13 september vindt tussen Chaam en Ulvenhout het NK tijdrijden voor junioren en nieuwelingen plaats. Voor de rensters van het TALENT Elabo Development Team is het een mooie gelegenheid om zich te testen tegen leeftijdsgenoten.

Binnen de wieleropleiding van het TALENT Elabo Development Team wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het wielrennen. Parcoursverkenning is zo’n thema dat de revue passeert. Onder leiding van ploegleidster Phaedra Krol hebben enkele rensters van de nieuwelingen- en juniorenploeg daarom ook een paar weken geleden het parcours van het NK Tijdrijden al grondig verkend.

“In een tijdrit draait het om details. Een goede parcoursverkenning kan het verschil betekenen tussen winst en verlies”, weet Krol, sinds dit jaar ploegleidster van het TALENT Elabo Development Team. “Daarom zijn we in augustus al eens op het parcours gaan fietsen. Dat was een waardevolle dag; de meiden hebben hier erg veel van opgestoken.”

Het parcours start aan de Wouwerdries in Chaam en is in totaal 15,8 kilometer lang. Het parcours van de tijdrit gaat voor een groot deel over de dit voorjaar geopende fietsallee door de bossen tussen Chaam, Alphen, Gilze en Ulvenhout. Het parcours bevat enkele bochten, maar er zitten ook lange rechte stukken in.

De nieuwelingenwedstrijd start om 11.30 uur. Namens het TALENT Elabo Development Team komen Lisa van Belle, Zoë van Velzen en Nina Maathuis aan de start. Marit Wasmus, Carola van de Wetering, Norah Minck zijn vanaf 14.30 aan de buurt bij de junioren.

Starttijden NK Tijdrijden 2020

11.39 – Lisa van Belle
11.53 – Nina Maathuis
11.55 – Zoë van Velzen
14.39 – Marit Wasmus
14.44 – Carola van de Wetering
14.45 – Norah Minck

Source

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.